فرقی نمیکند که در چه دورانی زندگی میکنید، مشکلات مالی و فشارهای مالی در هر عصری وجود دارد. اما فقر یک قانون نوشته شده که شما همیشه دچار آن باشید نیست. فقر زائیده عملکرد نامطلوب و عدم انضباط ما در زمینه مالی است. حال برای دستیابی به ثروت، ایدههایی را با شما در میان میگذارم:
ایده ۱ : تصمیم بگیرید که چقدر میخواهید ثروت داشته باشید.
شاید شما نیز با افرادی که عقاید زیر را دارند مواجه شده باشید :
هیچ کس و هیچ چیزی نمیتواند مانعی برای ترقی و رشد شما باشد مگر خودتان، پول فقط و فقط یک وسیله است.
ما همیشه علت را فراموش کرده و به معلول تکیه میکنیم. پول میتواند در اختیار ما باشد یا برعکس ما میتوانیم در اختیار پول باشیم. این شما هستید که تصمیم میگیرید که کدام را انتخاب کنید. علی (ع) میفرماید: “وقتی فقر از دری وارد خانهای میشود، ایمان از در دیگری خارج میگردد”. ثروت اگر در مسیر صحیح هدایت شود، موجب آسایش خلق خدا و خانواده میگردد.
تا زمانیکه افکارتان در زمینه پول منفی است و در مورد ثروتمند شدن نگاه بدی دارید، هیچگاه در زمینه مالی موفق نخواهید شد.
ایده ۲ : مهارتهای خود را در زمینه کاری مورد نظر توسعه دهید.
هر چه مهارت شما در زمینه شغلتان افزایش یابد، مسلماً فرصتهای بیشتری برای ارتقاء و رشد برای شما حاصل خواهد شد. برای افزایش مهارتها:
و از هیچ تلاش مثبتی برای موفقیت کاری خود فرو گذار مباشید.
ایده ۳ : مخارج خود را مدیریت کنید.
سعی کنید برای مخارج ماهیانه خود در ابتدای هر سال به اتفاق همسر یا مشاور امین خود برنامه مالی یا به عبارتی بودجه مناسبی را تنظیم کنید. تمامی هزینهها را در یک سررسید یا نرم افزار ساده کامپیوتری ثبت کنید. پس از گذشت چندین ماه از ثبت حسابها، با بررسی و تهیه گزارش خواهید دانست که در چه بخشهایی هزینه کردهاید و آیا این هزینهها بجا بوده است یا خیر. همچنین مبنایی برای مقایسه با طرح مالی که در ابتدای سال برای خود در نظر گرفتهاید، خواهید داشت. میتوانید پیشرفت در برنامه را محاسبه کرده و در برنامههای مالی سال بعد نقاط ضعف را برطرف نمایید.
سعی کنید دانش حسابداری را در سطح مورد نیاز فرا بگیرید، بیهوده نیست که هر فروشگاه یا شرکتی نیازمند حسابدار و اسناد حسابداری است. چون عدم ثبت دقیق حسابها، بدهیها و مطالبات باعث بیانضباطی مالی در کار اقتصادی شده و این عمل سرانجامی جز ورشکستگی ندارد.
ایده ۴ : در هر شرایطی بخشی از درآمد خود را کنار بگذارید.
اکثر مردم تمام پولی را که بدست میآورند تا پایان ماه خرج کرده و شاید بدهکار هم بشوند. همیشه از زندگی گلایه دارند و مدام از خود میپرسند چرا دچار مشکلات مالی هستند. برای خروج از این حلقه موش دوانی فقط یک راه وجود دارد، یک بخش از حقوق و یا درآمد خود را ذخیره کنید.
در کتاب ثروتمندترین مرد بابل قانون جالبی در این زمینه وجود دارد، در همه شرایط و حتی اگر بدهکار هستید ۱۰ درصد از درآمد خود را ذخیره نمایید. این کار باعث میشود، در زمانهای بیپولی نیز احساس خوبی داشته باشید و دچار یاس و ناامیدی نشوید.
ایده ۵ : اجازه دهید پول همانند یک غلام حلقه بگوش برایتان کار کند!
صد البته، منظورم ربا نیست.
پول خود را در زمینه معینی که بدان آگاه هستید و در آن تبحر دارید، سرمایه گذاری کنید. خرید ملک و مستغلات، اوراق بهادار باعث میشود پایههای اقتصادی جامعه و از همه مهمتر خانواده مستحکم شود. آرام آرام اتکای مطلق خود را به درآمد شغل ثابت از خود دور میکنید و آزادی مالی بسیار جالبی را تجربه خواهید کرد. درآمدهای حاصل از سرمایه گذاری نیز به درآمدهای زندگیتان اضافه میشود. زندگی شما از لحاظ مالی رونق میگیرد و از گرفتاریهای مالی خلاصی مییابید.
ایده ۶ : از هر چه که بدست میآورید یک بخشی را انفاق کنید.
اگر پول به چیزی تبدیل شود، که به خاطر آن زندگی میکنید، سرانجام به این نتیجه خواهید رسید که زندگی ارزش چندانی ندارد. بخشش و کمک به دیگران، باعث گشایش درهای رحمت خداوندی میگردد.
تو نیکی میکن در دجله انداز که ایزد در بیابانت دهد باز
یادمان نرود، سرانجام هر آنچه را در زندگی کسب کردهایم، به وارثانمان خواهیم سپرد و در طول تاریخ غالب انسانها اینگونه زیستهاند، یعنی ثروتی را با زحمت و مشقت فراوان بدست آورده و آن را به وارثان سپردهاند.
ثروتمند دوراندیش کسی است که حتی پس از مرگش از ثروتش برای او نصیبی باشد و یک راه بیشتر برای این کار وجود ندارد، بخشی از ثروت خود را در زمان حیات، در مسیر کمال بشریت مصرف نمایید.
باورمان این است که خواندن این مقاله شما را ثروتمند نخواهد کرد، ولی عمل کردن به هر یک از ایدهها شما در مسیر موفقیت مالی قرار خواهد داد.
منابع :
کتاب پنج قطعه اصلی از پازل موفقیت نوشته ابوالفضل جعفری